proizvodi

Dobar, bolji, Metro

Znate da sam ja uvijek potpuno iskrena sa vama i nema muljanja u recenzijama. Zato ću vam priznati da kada je izašao prvi model Metro kolica ja sam bila…razočarana. Ergobaby je brend koji drži do kvalitete i udobnosti i ja sam jednostavno očekivala više (op.a. kad su kolica u pitanju imam bolesno visoke kriterije). Smetao me materijal krovića, nije mi se sviđalo što nemaju prečku naprijed, kotačima nisam bila baš oduševljena…ali kao da me netko slušao i u idućoj generaciji su to sve “popravili”. Sada je Metro idealan model “pero laganih” kolica za mene. No krenimo od početka…

KOJA JE RAZLIKA “STAROG” I “NOVOG” MODELA ERGOBABY METRO KOLICA?

 1. Čvršća konstrukcija. Prvi model je ograničen na 18kg nosivosti, a novi model na 22kg. Možda nećete voziti dijete od 22kg u kolicima, ali čvršća konstrukcija znači i bolju stabilnost, upravljivost, izdržljivost na svim terenima.
 2. Tkanina krovića.
 3. Kotači. Novi, čvršći, tiši, bolji.

KIŠOBRAN KOLICA, BUGGY, PUTNA KOLICA…

Razlike u ovim kategorijama postoje, ali meni su sve to “pero laka kolica”. To je kategorija kolica koja ja nikada ne bih kupila za bebu mlađu od 1,5godinu. Ja volim “velika” kolica. Naš iCandy Lime je meni zakon, a recenziju o njima pročitajte ovdje. Ipak, u ovom periodu života, kada Eli više ne koristi kolica toliko često, ali ipak ponekad je umorna za šetnju ili je vrijeme spavanja, ovakva kolica su nam spas. Parametri po kojima biram “pero laka” kolica su: lagano upravljanje, veliki krović, što prostranija košara za stvari, LEŽEĆI položaj (ne poluležeći kao kod većine u ovoj klasi), prečka koju Eli toliko voli, što duži oslonac za nogice, te da sklopljena zauzimaju što manje mjesta u prtljažniku.

ZAŠTO MISLIM DA JE METRO BOLJI IZBOR OD OSTALIH KOLICA U TOJ KLASI?

 1. Jako je malen (sklopljen je 52x44x23 cm) pa stane u svaki automobil, čak iza sjedala, a u avionu može sa vama u kabinu i ne trebate se brinuti da će ga oštetiti (svi znamo kako bacaju avionsku prtljagu)
 2. Teži samo 6,8kg.
 3. Ide skroz u ležeći položaj. Ne poluležeći, ne 20 stupnjeva nego L E Ž E Ć I.
 4. Od sjedećeg do ležećeg položaja ima 98382104701 položaja, odnosno dizajniran je tako da sami namještate koliki nagib želite.
 5. U ležećem položaju dio iza glave može biti samo mrežica što je genijalno ljeti da se dijete ne znoji. Zimi se taj dio prekrije komadom tkanine koja se nalazi u stražnjem pretincu i tako je dijete zaštićeno od vjetra i hladnoće.
 6. Stražnji pretinac je dosta velik i idealan za staviti osnovne potrepštine dok ste u šetnji.
 7. Košara za stvari je jako velika ( za kolica ove klase) i nosivost joj je 4,5kg.
 8. Krović sa SPF50 zaštitom savršeno prekriva i štiti dijete od sunca i vjetra pa ne trebate dodatne suncobrane, sjenila, tetra pelene….
 9. Kotači “gaze” odlično većinu terena i mislim da je to zbog stražnjih kotača koji su veći od prednjih. Meni Metro po nekim terenima vozi bolje nego neka “velika” kolica koja sam imala prilike testirati.
 10. Sklapaju se i rasklapaju jednom rukom za 3 sekunde. Jedino ako imate prečku na njima nju trebate ili maknuti, pa sklopiti jednom rukom ili za sklapanje prečke sa kolicima trebate dvije ruke na doslovno sekundu. Sklapaju se jednostavno i dok je zimska vreća na njima.
 11. Oslonac za noge je dosta dug i ima više nagiba. Meni je najbitnija dužina tako kada dijete spava da nogice ne “vise”.
 12. Kočnica je smještena između stražnjih kotača i dizajnirana tako da ne smeta kada kolica spuštate niz stepenice “jednu po jednu”.
 13. Tkanina se jednostavno skida i sve se može oprati u perilici rublja.
 14. Imaju torbu/ruksak.
 15. Trenutno jedina kolica na tržištu koja je njemačka organizacija AGR potvrdila kao „Zdrava za leđa“ (“Back Healthy”) za bebu i roditelje.
 16. Mogu se kupiti i sa košarom za novorođenče i sklapaju se sa njom.
 17. Kišna navlaka dolazi u kompletu sa kolicima.

DODACI ZA ERGOBABY METRO

 • Prečka ako vaše dijete voli da se drži ili digne nogicu na nju možete je kupiti, ako mislite da je nepotrebna ne kupite ?
 • Torba/ruksak je idealna ako kolica ne koristite često, pa su fino zaštićena u prtljažniku. Odličan izbor i ako putujete avionom pa kolica pri boardingu nosite na leđima i imate slobodne ruke ili ako ste pak na nekom izletu/putovanju gdje ste došli do terena koji nije za kolica. Jednostavno ih stavite na leđa i bez problema nosite. Toliko su lagana da ih i Sebastian može nositi.
 • Zimska vreća kojoj je vanjski sloj vodootporan i vjetrootporan, a unutrašnji mekan i udoban. Donji dio je bez flisa kako bi se olakšalo čišćenje ako su slučajno cipelice prljave. Patentni zatvarač je s obe strane kako bi olakšao stavljanje djeteta u kolica. Gornji dio se može skinuti (ako ste npr. ušli u topli prostor pa da se dijete ne znoji). Sklapa se sa kolicima i periva je u perilici rublja. Jednostavno se montira na kolica,a napravljena je tako da odgovara i većini drugih modela kolica.
 • Košara za novorođenče koja je skroz ravna, dakle u ležećem položaju. Postavlja se na kolica jednostavno bez alata. Sklapa se sa konstrukcijom ( ovo je ogromna prednost i nešto zbog čega su mi ova kolica draža od onih “velikih”). Ima krović koji se može podignuti i spustiti baš kao i na sjedećem dijelu. Madrac je periv u perilici, a predviđen je za korištenje u različitim godišnjim dobima: ljetna  strana je od mrežastog tkanja, a zimska je od toplog flisa.

I ZA KRAJ ONO ŠTO VAS SVE NAJVIŠE ZANIMA- CIJENA

 • Ergobaby Metro 2.249,00 kn
 • Prednja zaštitna ručka 229,00 kn
 • Zimska vreća 749,00 kn
 • Ruksak za nošenje kolica 229,00 kn
 • Newborn Kit košara za bebu 1.129,00 kn

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.