dječji kutak,  proizvodi

Što pokloniti za 1. rođendan?

Iz nekog razloga prvi rođendan je jako bitan. Ako me pitate zašto, pojma nemam. Ono što znam je da svi za prvi rođendan kupuju djetetu poklon. Kad kažem svi, mislim SVI. Uža rodbina, šira rodbina, prijatelji, prijatelji naših roditelja…SVI. Prije su svi ti ljudi kupovali robicu, neku igračkicu, a sada SVI pitaju roditelje što da kupe. To je s jedne strane odlično jer nećete dobiti nepoželjne i neupotrebljive stvari, te smanjujete mogućnost da dobijete 3 iste igračke pa čekate nečije rođendane da to poklonite dalje kao što se u bliskoj prošlosti (a u nekim krajevima i dan danas) nakon vjenčanja rješavalo hrpe posuđa, tanjura, slika… Ipak ima to i negativnu stranu. Roditelji ostanu bez ideje što da kažu i stave na popis.

Zato sam vam ja pripremila popis igračaka, opreme i vječnih uspomena koje možete staviti na listu.

Lista je idealna i za vas koji ste pozvani na 1.rođendan, a roditelji nisu pogledali ovaj moj blog post pa su vam odgovorili “Ma kupi što god želiš”

Pa krenimo…

1.Obiteljsko fotografiranje

Kao fotograf vam mogu reći da se poklon bonovi za obiteljska snimanja najviše kupuju za krštenja i prve rođendane. Imate cjenovno različite pakete pa onaj koji poklanja može sam izabrati koliko želi potrošiti novaca, a vi dobivate vječnu uspomenu.

2. Personalizirani posteri

Sada su u trendu personalizirani posteri ili sa imenom/početnim slovom imena djeteta ili sa kartom i podacima o njegovom rođenju ili sa položajem zvijezda u trenutku rođenja. Simpatičan poklon koji može krasiti bilo koji kutak stana.

3. Jastuk slovo

Super je i kao dekoracija i kao jastuk. Moja djeca imaju svoje jastuke, poklonila sam i nećaku i nećakinji i svi vole te jastuke. Naši su Mali anđeo i super je što sami kombinirate koje uzorke želite.

4. Janod didaktička kocka

Mi smo je nedavno dobili od Lafaboo i Eli je obožava. Kocka ima 8 različitih aktivnosti (9 ako brojite i skrivanje predmeta poput dude unutar kocke). Odlična je jer je veličinom idealna za jednogodišnjake koji se dižu uz namještaj (a još nisu prohodali) ; dignu se uz nju i stoje na nogicama dok se igraju. Lafaboo ima u ponudi i Janod aktivni stol,ali se meni kocka više sviđa samo zato što za stolom djeca trebaju stati na nogama ili sjediti na sjedalici dok uz kocku mogu sjediti, klečati, stajati…kako god žele i stoga je kocka bila moj izbor.

5. Janod klavir

Djeca vole udarati po stvarima i vole sve što proizvodi zvuk pa je ovo idealno rješenje. Možda roditelji neće biti oduševljeni tim zvukovima, ali objasnite im kako je to super za razvoj djeteta na svim poljima.

6. Okvir za fotografije sa otiscima stopala/ruke

Ovi okviri su meni taaaako divni. Te male ruke i stopala tako brzo narastu da je ovo vječna uspomena. Imate ih kupiti u većini trgovina dječjom opremom.

7. Zmalac – interaktivna, didaktička, personalizirana knjiga za djecu

Eli je ovu knjigu dobila od mojih prijateljica kada se rodila. Knjiga je predivna. Igre unutar knjige sami birate i tako kreirate svoju knjigu. Nove igre uvijek možete dodatno kupiti i dodati u knjigu te tako proširivati broj “stranica” i aktivnosti kako dijete raste, a i imate super prijedlog za poklon idućih nekoliko proslava jer oni uvijek smišljaju nove igre. Odlična stvar je da onaj koji kupuje sam kreira cijenu biranjem stranica/igara.

8. Guralica

Kad je riječ o guralicama biram one kvalitetne koje se mogu koristiti duže vrijeme. Ja općenito volim stvari koje se mogu što duže koristiti, da nisu jednokratna zabava. Nikada nisam bila pobornik plastičnih auta guralica; draže su mi drvene ili metalne. Guralice kao Puky Lino, Kinderfeets ili romobili Micro su odličan izbor.

9. Drvene didaktičke igračke

Možete ih naći u svim trgovinama igračkama. Janod i Le Toy Van imaju odlične igračke koje možete naručiti na Lafaboo. Ukoliko volite podržavati domaće male poduzetnike pogledajte ponudu My Green Home .

10. Fisher Price sveznalice

Kao što sam već rekla djeca vole sve što proizvodi zvuk. Ove igračke uz zvuk imaju i svjetlosne efekte. Mi ih imamo dosta još od Sebastiana. Jako su kvalitetne, ali su postale bezobrazno skupe. Psić sveznalica je prije 6god bio najskuplji u toj kolekciji i puna cijena mu je bila 299kn, sada mu je cijena 380kn!! Ipak djeca ih stvarno vole. Eli pleše čim vidi da joj donosim neku od tih igračaka jer zna da slijedi neka pjesmica.

11. Knjiga

Knjiga je uvijek super uspomena. Možete kupiti neku slikovnicu (po mogućnosti sa zvukovima, jer već smo zaključili, zvukova nikad dosta) ili neku knjigu bajki u koju ćete napisati posvetu i koju će isprva roditelji čitati djetetu, a kasnije će je ono samo čitati.

12. Senzorne lopte

Lopte su odlične za motorički razvoj djece, bonus je ako su senzorne. Djeca ih obožavaju stiskati, gristi, lizati, bacati… Imate ih kupiti u svim većim trgovinama igračkama. Naša je iz Lafaboo brend Sophie La Girafe.

13. K’s kids kocke

Mekane kocke koje sva djeca vole. Uz njih dobijete na koje sve načine ih možete koristiti, a nude puuuuno različitih aktivnosti. Sebastian ih je dobio kada je imao 6 mjeseci. Evo i sada sa 7 godina su mu još zanimljive.

Ovo je neka moja “kratka” lista. Ako imate nešto za nadodati rado bih čula prijedloge ☺️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.