dječji kutak

Jesu li rođendani u igraonicama (pre)skupi?

Prva 3 rođendana smo slavili na plaži van Splita. Kada je krenuo u vrtić i stekao prijatelje bilo je nezgodno da voze tako daleko pa smo se “prebacili” u igraonicu. U igraonicama nije baš mjesto za bake i djedove pa bi sa njima otišli na neki ručak. Tako smo imali 3-4proslave jednog rođendana?

Ove godine je gospodin rekao da želi proslavu u prirodi. Obzirom da ne možemo toliko djece voditi na Mosor, što je bila njegova prva ideja, zadovoljio se i gradskim parkom. Mislili smo kako je to najjednostavnije rješenje. Nećemo komplicirati.  Sendviči, krafne, torta, grickalice, piće i to je to.

Prvi problem je što je ove godine rođendan bio praznik, neradni dan. Morali smo prije sve kupiti i pripremiti. Nismo smjeli ništa zaboraviti.  Na dan rođendana smo slagali sendviče. Sve pripremili, spremili u torbe i došli u park prije uzvanika da sve posložimo. Morali smo nositi i sklopivi stol da na njega sve stavimo.

Drugi problem je bilo vrijeme. Kiša je pljuštala cijelo jutro i nismo znali hoćemo li ipak slaviti u igraonici (to je bio plan B). Srećom oko 13h je izašlo sunce i osušilo park pa smo mogli održati sve prema planu.

Treći problem je bio kad sam shvatila kako sam umjesto vode kupila mineralnu i jedini izbor nam je trafika gdje je 0,5l vode 10kn??‍♀️ Al što je tu je. Izbora nemamo.

Četvrti problem je kava za roditelje po koju smo morali ići u kafić koji je malo udaljen jer nismo imali kovanica dovoljno za aparat, a u trafici nisu imali za usitniti…

Djeca su imala animatora. Trener u čijoj smo igraonici slavili prethodne rođendane je odlično zabavio djecu.

Proslava je počela u 17.30 a završila u 20:45 jer nitko nije htio kući.

Nakon što su gosti otišli morali smo sve pospremiti i počistiti, staviti stvari u auto, kao i smeće jer u blizini parka nema kontejnera.

Na kraju dana Sebastian je bio sav presretan i pun dojmova, a mi umorni i iscrpljeni.

Kada smo zbrojili troškove(čak i bez one vode od 10kn po komadu?), naš “ništa puno i bez pretjerivanja” rođendan nas je koštao koliko i proslava u igraonici. Samo što kod proslave u igraonici nismo par dana prije i na dan rođendana bili toliko iscrpljeni od priprema.

Moj zaključak je da igraonice nisu skupe niti malo i da su odličan izbor za djecu koja imaju puno prijatelja i uzvanika na rođendanu.

PREDNOSTI I MANE PROSLAVE NA OTVORENOME

❌pripreme prije rođendana

❌sve sam donosiš, odnosiš i namještaš

❌moraš biti konobar djeci i roditeljima

❌ovisiš o vremenskim prilikama pa trebaš imati rezervni plan

✔️nisi ograničen vremenskim periodom

✔️nisi ograničen brojem uzvanika

✔️prostranije je nego igraonice

PREDNOSTI I MANE IGRAONICE

✔️ništa ne trebaš pripremati

✔️ ne ovisiš o vremenskim prilikama

✔️ ne moraš čistiti kasnije

❌ograničenost vremenskim periodom

❌ograničen broj djece

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.