dječji kutak,  majčinstvo

Napuhanac party za Sebastianov prvi okrugli rođendan

Možemo li preskočiti dio gdje cmoljim jer mi dijete ima već 10 godina i gdje se pitam kud to vrijeme leti i tako to? Možemo odmah na dio kako nas “opeljuše” dječji rođendani? Možemo? Hvala!

Do sada smo proslave imali na različitim mjestima- u kafićima na plaži, igraonici (jedinoj na koju je Sebastian pristao), u parku na otvorenom i, prošli vikend, ispred zgrade.

O prijašnjim proslavama i jesu li igraonice doista skupe sam pisala u ovom blog postu, a sada ću vam ispričati kako nam je bilo ove godine.

Napokon smo došli do toga da je Sebastian dovoljno odrastao da bira koga želi pozvati na rođendan, pa ako ne želi zvati neke rođake ili kumove, to je njegov izbor. Na popisu smo imali 12 djece. Obzirom da je nekima bio produženi vikend, na proslavi ih je bilo 7. Ako mene pitate savršena brojka.

Za temu je izabrao – traktore i poljoprivredu. Nismo pretjerivali sa dekoracijama, jer čemu? Od dekoracija smo imali baner, toper za tortu i posudice za grickalice koju sam naručila od Party to go. Za hranu nije htio pizzu nego hot dog i od grickalica samo čips, smoki i perece, piće sokiće iz Lidla, a torta je morala biti istaaaaaa kao za pričest, dakle čokoladna od Shust i gusht.

Mjesto događaja je trebao biti nekakav prostor za najam koji ima kuhinju i dječje igralište, ali se termin treba rezervirati mjesecima prije i ja sam, naravno, zakasnila. Nikakve igraonice nije htio, već je htio proslavu kod kuće. Ja nisam nimalo bila oduševljena tom željom. Onda sam došla na ideju, a Sebastian odobrio, da unajmimo napuhanca i postavimo ga ispred zgrade. Ta opcija nam je odlična jer je naša zgrada mala, nisu svi stanari tu i nalazi se na kraju ulice pa smo parking mogli iskoristiti kao igralište i za postaviti napuhanca. Sebastian je htio Piramidu, ali nije bila slobodna taj dan pa smo uzeli životinjsko carstvo. Koje otkriće! Djeca nisu htjela kući ? Uz napuhanac smo dobili baner za fotografiranje i tablu s “uputama” koja je zapravo s druge strane ploča za crtanje pa su djeca i crtala.

Dok sam kupovala potrepštine za rođendan u Tediju ugledala sam veliku kutiju kreda i pomislila kako će Sebastian i Eli uživati šarati po dvorištu, a ako žele mogu i za rođendan crtati po parkingu. Na kraju su i krede bile hit. Djeca uživala, a mi još uvijek imamo šareni parking.

Djeci zapravo tako malo treba da se super zabave. Ako pogledamo cijenu rođendana opet smo na nekih 1500kn koliko dođe i proslava u igraonici, dakle ništa isplativije ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.