proslava djecjeg rodendana
dječji kutak

Dječji rođendan u Kids escape room

Nova godina, novi rođendan, nova potraga za idealnim mjestom za proslavu i, po mogućnosti, da se ne umorim previše. 

DJEČJE IGRAONICE – UVIJEK ISTO

Ponuda igraonica za djecu u uzrastu 3-7godina je ogromna. Sve su to igraonice sa ponudom- igranje igara uz animatore, torta, pizza, grickalice… Klasika.

Do školskog uzrasta “prođete” više manje sve te igraonice. Rodbina, prijatelji, vrtićki prijatelji, pa i vaša djeca proslave rođendana imaju, gotovo svi, u tim igraonicama. Nakon 7.godine su djeca ozbiljnija i “klasične” igraonice im više nisu zabavne ni privlačne, a i izigrali su se prethodnih godina u njima pa napamet znaju program svakog rođendana. Barem većina.

Sebastianu nikad nisu ni bile drage i nije baš rado išao na rođendane u igraonicama. Zapravo njemu je najdraže slaviti na otvorenom uz nekolicinu prijatelja i to je to. Do sada smo njegove rođendane slavili redom ovako: plaža, plaža, plaža, plaža, igraonica ( u kojoj je i trenirao pa je samo na tu pristao i svog trenera kao animatora), opet ista igraonica i trener, opet ista igraonica i trener, park na otvorenom (trener došao biti animator), igraonica na otvorenom, ispred zgrade uz napuhance.

Ove godine sam htjela nešto gdje ja ne trebam ništa organizirati, kupovati, prevoziti, čistiti. 0 effort. 

U potrazi za zanimljivom igraonicom za proslavu 11. rođendana, naišli smo na Kid’s escape Room. Napokon nešto drugačije. 

DJEČJI ROĐENDAN NA ZABAVAN NAČIN

Koncept je napravljen baš kao i za odrasle. Soba sa zadatcima koje djeca trebaju riješiti kako bi došli do kraja igre i osvojili- slatkiše. 

Trenutačno su u ponudi 2sobe- Laboratorij i Slatki bijeg, a od rujna otvaraju vrata još jedne sobe.

Mi smo prvo došli obiteljski kako bi provjerili sviđa li mu se to uopće i želi li tu slaviti. Bio je oduševljen. Već nakon 10 minuta je rekao da želi tu slaviti i da rezerviram termin. Dakle kao on odobri onda znate da je i mjesto i animatorice najnajnaj.

Ono što se meni svidjelo kod ove vrste proslave je da su djeca potaknuta na druženje, interakciju i timski rad. Samo je jedan rođendan pa se ne miješaju sa još hrpom druge djece.

Sebastianu se pak svidjelo da je uistinu sve prilagođeno “starijem” uzrastu.

KAKO IZGLEDA ROĐENDAN U KIDS ESCAPE ROOM

Dječji rođendan u Kids escape room traje 2h. Prvo se djeca upoznaju s prostorom, anomatoricama i pravilima. Malo se “zagriju” igrajući zanimljive igre, u potpunosti prilagođene starosti djeteta. Sebastian nikada nije volio glazbene kipove, glazbene stolice, ledene babe i slično. Svidjelo mu se kad je na dogovoru za rođendan čuo da te igre neće igrati već vješala, pictionary, Simon kaže… koje su uistinu zanimljive djeci njegovih godina.

Cijeli taj “uvod” traje 30-ak minuta. 

Nakon toga djeca ulaze u sobu koju su izabrali. S obzirom da smo mi obiteljski rješavali Slatki bijeg, Sebastian je za rođendan izabrao Laboratorij ( i pitao me da i ja tu slavim rođendan jer će tada imati i 3. sobu hahaha)

U sobi su 1h. Naravno da mogu izaći ukoliko moraju na wc ili su žedni. Animatorice su uz njih i “vode” ih kroz igru (ne otkrivajući im rješenja već ih navode dajući nove tragove) ukoliko im je potrebna pomoć. 

Zadnjih pola sata je izdvojeno za pizzu ( ona je uz nadoplatu i može biti bez nje) te tortu i još malo igara.

NAPOMENA: Ukoliko je na rođendanu više od 10 djece onda se rasporede u 2 sobe i svaka grupa rješava svoje zadatke. Sebastian je imao 7 djece i bili su svi zajednoj u jednoj. On nije želio da ih bude puno i da se dijele po sobama da ne bi došlo do prepirki tko će u koju sobu.

NAPOMENA 2: Ukoliko je netko od djece već bio u Kids escape room, zadatci se malo promijene kako dijete ne bi znalo sva rješenja unaprijed i kako bi mu bilo ponovno zanimljivo i izazovno 🙂

GDJE BUDU RODITELJI ZA VRIJEME ROĐENDANA?

Kids escape room nema prostoriju za roditelje. Meni je ovo zapravo jako drago jer kad sjedim u igraonici  i slušam visoke dječje tonove i piskutave glasove 2h glava me zaboli. Možete otići na piće u neki od obližnjih kafića ili prošetati po gradu, izbor je na vama.

LOKACIJA I PARKING KIDS ESCAPE ROOM IGRAONICE

Lokacija je Mažuranićevo šetalište 9a. 

Ispred igraonice imaju 2 parking mjesta za roditelje. Sasvim dovoljno za “iskrcati” dijete na rođendan jer se roditelji tu ne zadržavaju.

JE LI KIDS ESCAPE ROOM IGRAONICA SAMO ZA ROĐENDANE?

Ne, nikako. Možete doći bilo kada ili kao obitelj ili ako se okupi grupa djece koji žele rješavati zadatke. Igri je cijena po broju sudionika, 2-5 i 6-10 sudionika.

Za razliku od rođendana, igra ne uključuje ni dodatne igre sa animatoricama ni pizzu ni piće ni grickalice ( naravno ni tortu, al to se, pretpostavljam, podrazumijeva).

U ovom slučaju, uz rezervaciju termina, djeca/obitelj dođe 5min prije termina, animatorica ih dočeka, objasni sobe, odaberu koju žele i igraju. 

ZA KOJU DOB JE KIDS ESCAPE ROOM?

Kids escape room je namjenjen djeci od 7 do 13 godina. Eli i Lukas su mlađi pa su došli samo na kraju na tortu jer torta znači rođendan zar ne? 🙂

CIJENA PROSLAVE ROĐENDANA U KIDS ESCAPE ROOM

I za kraj ono što zanima svakog roditelja. Cijena proslave dječjeg rođendana.

Cijena je po broju djece.

 • do 10 djece 170€/ 1280,10 kn
 • do 15 djece 200€/ 1506,00 kn
 • do 20 djece 230€/ 1731,90 kn

Slavljenik/ica se ne računa u zbroj djece

*Dodatno dijete (10€) se naplaćuje nakon paketa 3 (20+1)

U cijenu je uključeno:

 • Ledo torta i svjećice
 • pozivnice (tiskane ili e pozivnice)
 • 2h proslave
 • cca 1h igre u tematskim sobama 
 • 2 game masterice/animatorice 
 • grickalice u neograničenim količinama
 • sokovi u neograničenim količinama
 • nakon rješavanja tematskih soba djeca dobiju u diplomu i slatkiše (Laboratorij) i slatkiše (Slatki bijeg)
 • fotografije nakon proslave šalju mailom (We transferom)

Plaćanje gotovinom, karticama i odabranim karticama na rate.

Akontacija nije potrebna.

*Torta se može donijeti s deklaracijom i računom i onda Ledo tortu odbiju od cijene rođendana. Pizza uz nadoplatu.

ZAKLJUČAK

Super prostor, super animatorice, super rođendan. Sva djeca su bila sretna i zadovoljna. Neki su čak izrazili želju da i oni tamo proslave idući rođendan. Mi svakako odobravamo, a ako ste bili ili odete javite kako se vama svidjelo 🙂

P.S.: Više fotografija sa proslava rođendana možete pogledati na njihovom instagram profilu: https://www.instagram.com/kids_escape_room_split/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.