anainmamaland proslava rodendana
dječji kutak

Proslava rođendana u konjičkom klubu 

Ja svake godine, kao i sve mame s dvoje djece, moram duplo tražiti mjesto za proslavu rođendana. Možda mi to ne bi padalo toliko teško da je razmak između njihovih rođendana nekoliko mjeseci, a ne samo 8 dana.

Naravno pri traženju i biranju, uvažim i njihove želje. Tako je ove godine Eli rođendan proslavila u konjičkom klubu Hanako kraj Trogira. 

Htjela je ona i 3. i 4. rođendan tamo slaviti, ali nije. Za 3. je bila nekako premala ta ekipica za jahanje, a za 4. rođendan nas je najviše odbila udaljenost. Nismo imali previše ljudi na popisu i mislili smo kako joj puno prijatelja neće doći ako slavimo “tako daleko”.

Ove godine smo odlučili riskirati. I znate što? Svi su došli. I svi su bili oduševljeni iako je sunce pržilo nemilo sve do zalaska.

Igraonica vs. jahanje

Djeca vole igraonice, ali još više vole nesputanu igru. Koliko god su meni igraonice mrske, toliko ih Eli voli. Zapravo smo prvo rezervirali jednu igraonicu po Elinoj želji. Nakon što smo bili prijateljici na proslavi rođendana u Hanako, gospođica se ipak predomislila i promijenili smo planove.

Animatorice animiraju djecu, a vi ostale roditelje. Tako je barem u igraonicama. Ostavite djecu, a vi idete negdje na kavu sa ostalim roditeljima. Na jahanju roditelji moraju biti uz djecu. Točnije, djeca trebaju nadzor odraslih. Ne moraju tu biti svi roditelji, ali trebaju svi biti pod nečijim nadzorom. Mi smo imali malu prijateljicu kojoj roditelji nisu mogli doći, pa je došla bez pratnje roditelja. Dovezli su je roditelji druge prijateljice i pazili na nju.

Prednost jahanja je da proslava nije vremenski ograničena. Kad vam dosadi idete doma. Tako smo mi otišli kući malo prije 23h. Ups.

Igraonice imaju predost da su klimatizirane. Ne ovise o vremenskim uvjetima. Nama je na jahanju sunce pržilo nemilo, a na proslavi na kojoj smo bili 2 tjedna prije je padala kiša. U slučaju kiše neki rođendan otkažu, naši prijatelji nisu. Kiša je povremeno padala. Dok je padala djeca su bila u zatvorenom i crtala, igrala se, a kad bi kiša stala jahala su konje. Ako je hladno, treba se topo odjenuti, a ako prži sunce izbor je lagana odjeća, sunčane naočale i zaštitni faktor. Jednostavno, zar ne?

Najveća razlika jahanja i igraonice je doživljaj. Druženje sa prijateljima, druženje sa životinjama, boravak u prirodi na otvorenom i iskustvo jahanja su neprocjenjivi.

Jahanje je jednostavno nešto drugačije. 

Koje su sve aktivnosti na proslavi rođendana osim jahanja?

Osim jahanja i upoznavanja konja, djeca upoznaju koze i kozliće. Imaju i nekoliko pasa koji su razigrani i spremni za mažanje u svakom trenutku. Mace su nekad raspoložene za maženje, a nekad se sakriju od djece. Koke slobodno šetaju okolo kao i patkice. Pravi mali zoo domaćih životinja.

Osim druženja sa životinjama djeca imaju ljuljačku te trampolin za skakanje ili mogu igrati igre poput nogometa, rukometa, graničara te kuglati.

Bojica i papira za crtanje uvijek ima 🙂

Proslava rođendana za sve uzraste

Jahanje je i za velike i male. Možete dogovoriti i da roditelji jašu konje. Kao i svaki boravak u prirodi, ovakva proslava rođendana je opuštena i prepuna događanja. Proslava rođendana u Hanaku nije rezervirana samo za djecu, tamo rođendan mogu slaviti svi uzrasti 3-103. 

Kako izgleda rođendan u konjičkom klubu Hanako?

Dječji rođendan u konjičkom klubu Hanako nije vremenski ograničen i zbog toga je sve opušteno i sve se prilagođava djeci. Ovisno i o vremenskim uvjetima prilagodi se kada će jahati, a kada igrati igre ili slobodno trčati okolo. Zapravo rođendan izgleda onako kako vi to želite.

Elina proslava rođendana je bila malo naopaka. S obzirom da je bilo jaaaako vruće, a ona je htjela Ledo rođendansku tortu, čim se ekipa okupila puhali smo svjećice i pojeli tortu. Mogu vam reći da je to super tako okrenuti jer djeca ionako samo tortu čekaju.

Nakon torte, djeca su se još malo igrala okolo, ljuljala, skakala na trampolinu…a onda je bilo vrijeme za jahanje.

Naša proslava je započela u 18:30. Kući smo krenuli malo prije 23h.

Gdje budu roditelji za vrijeme proslave rođendana?

Ima toliko puno prostora da se može podijeliti na odrasli i dječji dio. Roditelji su uglavnom uz djecu, ali dok crtaju ili igraju igre roditelji su slobodni. Na ovakvu proslavu gledajte kao na posjet nekom parku. Trebate biti uz dijete, nadgledati, al ne trebate ga pratiti u stopu.

Lokacija i parking konjičkog kluba Hanako

Lokacija je Plano bb, Plano pored Trogira. Google maps vas dovede točno na lokaciju.

Da bi se lakše snašli- lokacija je kraj kamenoloma.

Parkinga ima okolo više nego dovoljno.

Cijena proslave rođendana u konjičkom klubu Hanako

I za kraj ono što zanima svakog roditelja. Cijena proslave dječjeg rođendana.

Cijena je po djetetu – 15€.

U cijenu je uključeno:

– grickalice u neograničenim količinama

– sokovi u neograničenim količinama

– pribor za crtanje/izradu

– kava za roditelje

– jahanje

Plaćanje gotovinom.

Akontacija nije potrebna. Termin je potrebno rezervirati 20-ak dana ranije.

Ostalu hranu i piće donosite po želji. Mi smo donijeli Ledo tortu, kolače, pivo, alkohol i gazirane sokove, a za jelo smo naručili pizzu koju su nam dostavili iz konobe Intrada iz Kaštel Novog.

Za piće i kolače imaju hladnjak u koji sve možete odložiti.

ZAKLJUČAK

Oduševljeni su bili i veliki i mali. Nitko nije htio kući. Djeca su otišla prepuna dojmova.

Mislim da znamo gdje ćemo proslaviti rođendan i iduće godine.

P.S.: Ovo ljeto konjički klub Hanako organizira ljetni kamp za djecu 6-12. godina. Detalje možete pronaći ovdje.

One Comment

 • Mia

  Draga Ana,

  Hvala ti na ovom postu, stigao je točno na vrijeme. Na tvoju smo preporuku rezervirali Hanako za ovaj petak, pa imam još par praktičnih pitanja.

  Vidim da ste imali pinjatu, to ste sami donijeli?
  Treba li nositi pribore? Čaše, tanjure, vilice, nož za rezati tortu?
  Vidim da je Eli imala svoju kacigu, oni ih nemaju ili?
  Kakvo je gore stanje s komarcima? Da li da nosim sprejeve i spirale?
  Jesu li oni s ranča uključeni u neke aktivnosti s djecom ili samo u jahanje a ostalo je snađi se sam?
  Nismo nikad bili, a iz Zg smo pa ni ne znamo nikoga tko bi s nama podijelio iskustva

  Hvala ti, Mia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.