eli cita
dječji kutak,  proizvodi

Božićne priče za velike i male

U našoj obitelji, s prvom nedjeljom adventa palimo prvu svijeću, vadimo božićne dekoracije, kitimo bor, slušamo božićne pjesme i stavljamo božićne priče na dohvat ruke. Volim ih tijekom godine držati na nekom nedostupnom mjestu kako bi što više uživali kada ih opet budemo čitali.

Božićne priče su mi predivan poklon u blagdansko vrijeme i uvijek za sv.Nikolu i Božić, kakav god poklon kupili djeci, mora biti i neka (božićna) priča. S godinama kolekcija raste, a povećat će se i ovoga Božića, no sada vam želim pokazati koje to priče imamo i pomoći vam u izboru.

Ovo su Eline prve božićne priče, tj. priče za najmanju djecu. Zvučne su uvijek hit. Priča o Božiću je super jer je na svakoj stranici jedan dio puzzle i na kraju se spoji velika slika. Medo Tobi je klasični hit- i božićni i ne božićni. Ako birate božićnu priču za neku bebu odličan izbor je bilo koja priča sa gornje fotografije.

 • Priča o Božiću (naša djeca)
 • Medo Tobi (Forum)
 • Dolazi nam Djed Mraz (naša djeca)
 • Prva božićna priča (naša djeca)
 • Priča o Božiću -puzzle (naša djeca)

Eli, iako ima samo 2,5godine, ove priče voli listati, ali ih je polako i prerasla. Sada imamo neke nove hitove. Jedna od najdražih joj je Pahuljica Mrazić.

 • Pahuljica Mrazić (Turistička naklada) je super priča u rimi o mačku koji spasi Božić. Zabavna je i velikima i malima.
 • Iduća koju svi volimo, a i znamo gotovo napamet koliko smo je puta pročitali je Prutimir (Ibis grafika). Axel Scheffler i Julia Donaldson su genijalan duo. Prutimir je priča o prutu (štapu) koji ode trčati, ali mu se dogodi niz neugodnih događaja koji ga odvoje od njegove obitelji. Ipak, jedno dobro djelo- pomaganje Djedu Mrazu, ga je vratilo njegovoj obitelji. Po mom mišljenju priča koja bi se trebala naći na policama dječjih soba.
 • Još jedna “obavezna” knjiga po mojoj procjeni na temelju reakcija moje djece je Sretan Božić mala krtice (Znanje). Priča o prijateljstvu i zajednici.
 • Jedna predivna priča koje više nema u prodaji, ali se može pronaći u knjižnicama je Medvjedići spašavaju Božić. Stan i Jan Berenstain su napisali niza slikovnica o Medvjedićima koje su jako poučne i stvarno mi je žao da ih više nema u prodaji. Medvjedići spašavaju Božić je priča o tome kako smo počeli pretjerivati sa svime oko blagdana i kako se gubi smisao, sve to Djeda Božićnjaka rastuži i odluči da neće više biti Božića ni poklona jer nema smisla. Ipak, tračak nade je pronašao baš kod Medvjedića zbog čega svi na kraju dobiju poklon.
 • Ako vaše dijete voli humoristične priče onda je idealan izbor Svemirci gaćoljupci pomažu Djedu Mrazu (Školska knjiga). Čim pročitate gaćoljupci kreće smijeh, barem kod nas.
 • Jedna “klasičnija” priča je Djed Mraz darove nosi (Mozaik knjiga) domaće autorice Sanje Pilić. Meni je priča draga, ali iz nekog razloga moja djeca ne posežu za njom toliko često kao za Pahuljicom Mrazić ili Prutimirom.
 • Ako tražite božićne priče vjerske tematike Isusovo rođenje (naša djeca) i Priča o Svetom Nikoli (Salesiana) su super izbor. Isusovo rođenje je kratka priča o rođenju u jaslicama i nju Sebastian baš voli čitati čak i sam, a Priča o sv. Nikoli je detaljna priča o životu ovoga sveca koju pročita svake godine 06.12. .
 • Ukoliko volite knjige sa više priča svakako potražite Božićne čarobne priče (naša djeca) te kolikciju Božićne priče (Begen). Božićne čarobne priče pune su priča i pjesama, dok u Božićnim pričama svaka priča je posvećena nekom simbolu Božića- Djedu Božićnjaku, njegovoj odjeći, njegovoj vreći… Ova priča je super jer je pisana tiskanim slovima pa je i čitači početnici mogu čitati.

Jedva čekam otvaranje božićnih poklona i čitanje novih božićnih priča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.