majčinstvo

Zašto svojoj djeci kupujemo 2 poklona za Božić?

Djeci najčešće božićni poklon pod bor donosi Djed Mraz aka Djed Božićnjak ili Mali Isus ilitiga mama i tata kupe, zapakiraju i stave. Uz taj poklon većina djece dobije poklone i od rodbine-bake i djedovi, tete, stričevi… Tako je bilo i kod nas do Sebastianove 4.godine. Mi smo glumili Djeda Mraza, a dobio bi još poklone od baka, djeda, tete, uje, rođaka, kumova… Zapravo Božić kada je imao 3,5god. je bio zadnji Božić kada smo kupili samo jedan poklon koji je ostavio Djed Mraz.

Sebastian je dosta kasno progovorio tako da nije postavljao puno pitanja. Što se sve skrivalo u njegovoj glavici otkrivamo i dan danas, ali je očito jedna od stvari koje mu nisu bile jasne i cijela situacija sa poklonima. Na Božić 2015.godine postavio nam je pitanje na koje nismo baš znali dati odgovor bez da ugrozimo vjerovanje u Djeda Mraza. Pitanje je bilo: “Di poklon mama i tata? Zašto nema?” U prijevodu “Gdje je poklon od mame i tate, zašto ga nema?”???

Dakle našem malom mudracu nije bilo jasno zašto dobije poklon od Djeda Mraza i cijele obitelji, a od mame i tate koji su mu najbliži i najviše im je stalo do njega nema poklona. Obzirom da priznanje kako Djed Mraz ne postoji, nije bilo opcija ( zašto želimo da naša djeca vjeruju u Djeda Mraza pročitajte na ovom linku.) rekli smo da mu nismo kupili jer nismo znali što će sve od drugih dobiti, pa ćemo mu mi kasnije kupiti. Bio je dovoljno mali da taj odgovor prođe, ali i dovoljno zreo da za idući Božić kaže što želi od mame i tate, a što od Djeda Mraza. Zato od 2016.godine kupujemo po dva poklona- jedan od nas kao mame i tate, a drugi od nas kao Djeda Mraza. S tim da su pokloni od Djeda Mraza next level mudrolija, ali o tome u nekom drugom blog postu.

S brojem djece proporcionalno raste i broj poklona. Sada imamo dvoje djece i kupujemo 4poklona…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.