majčinstvo

Kako sam neplanirano dan provela u štiklama koje su mi fuj?

Nikad nisam previše nosila štikle. Čak i izlaske sam provodila u ravnim cipelama. Ne zato što mi se ne sviđaju nego zato što mi je udobnost bitnija. Štikle su mi predivne- ali na nekoj drugoj ženi. Nisam naišla na puno udobnih, a ja sam osoba koja je cijeli dan u akciji i nemam živaca/volje/vremena za presvlačenja.

Kao tinejdžerica sam imala sobu sa plakatima Oscarovih haljina i Jimmyjevih cipela.

Kao odrasla osoba, puno puta sam poželjela da budem kao druge žene pa da se i ja držim onog “za ljepotu treba trpjeti” i da imam ormar pun cipela, da si slažem odjevne kombinacije…ali nekako sam otišla u drugom smjeru.

Za Sebastianovu pričest sam izabrala crvenu haljinu i štikle koje imam već godinama. One su čak i udobne. Obzirom da je proslava bila na jednoj terasi sa drvenom podlogom odlučila sam se preobuti da mi ne bi peta stalno upadala među daske. Nije mi se dalo taj dan razmišljati kako ću hodati.

Čim smo došli do restorana preobula sam se. Štikle su ostale u autu i čekale vrijeme fotografiranja pa da barem na tim vječnim uspomenama budem fina i sređena.

Moja najbolja prijateljica Helena je na proslavu došla u zelenoj haljini i crvenim štiklama. Komentirale smo kako je ta crvena boja identična nijansa kao moja haljina. Tada je Helena rekla da ima rezervne druge štikle koje su zelene, a meni je na um pada ideja da ih ja obujem i da se ovjekovječimo u tim našim zeleno-crvenim kombinacijama. Tako i bi. Obula ja zelene štikle. Noge mi ne sređene, nokti ne nalakirani, čistim mucice od čarapa, ali nema veze. Zeleno crvena kombinacija je bitnija ?

Par komplimenata, par čašica i par sati kasnije ja sam bila još uvijek u zelenim štiklama. Tek netom prije nego smo krenuli kući sam se preobula.

Iduća dva dana nisam osjećala tabane. Hodala sam bosa i hladila se da mi noge dođu sebi. To je očito onaj dio “za ljepotu treba trpjeti”. Nisam sigurna kada ću to ponoviti ?

P.S.: Evo jedan fun fact! I zelene i crvene štikle sam ja kupila Heleni kao rođendanski poklon. Poslala mi žena fotoporuku i na njeno pitanje “Oćeš mi kupit” sam odgovorila “Odvratne su, al ako se tebi sviđaju može.” Nisam ni u najluđim snovima mislila kako ću baš u tim cipelama provesti dan i to Sebastianovu proslavu pričesti ?? Al nekako mi je na kraju drago da sam izašla iz moje crno bijele komfort zone.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.