dječji kutak,  uradi sam

Kutija sretnih uspomena

Postoje trenuci u životu ispunjeni srećom, ali ih, zbog današnjeg načina života, brzo zaboravimo i žurimo dalje kroz život živeći od danas do sutra. Ponekad ti trenuci sreće budu veliki i srce nam je ispunjeno..mislimo kako ćemo vječno pamtiti taj trenutak, ali i takve trenutke često zaboravimo ( ili pamtimo trenutak ali ne znamo dan, datum, godinu, detalje…)

Kako bi sve takve trenutke zauvijek sačuvali izradili smo našu kutiju sretnih uspomena. To je jedna drvena kutija koju smo mi malo preuredili i u nju stavljamo naše sretne trenutke. Na papiriće zapisujemo kada nas nešto baš razveseli, trenutke koji su nam važni i koje želimo pamtiti. Na te papiriće zapišemo i svoje ime te datum. U kutiju stavljamo i ulaznice muzeja, kina, kazališta, utakmica…sve to skupljamo i zapisujemo od 1.1. do 31.12. Na kraju godine kutiju otvaramo i prisjetimo se svih lijepih i sretnih događaja u protekloj godini. Sve spremimo u fasciklu na koju napišemo godinu kojoj te uspomene pripadaju. Tako su sve naše uspomene lijepo arhivirane. Iako bi mogli odmah sve stavljati u fasciklu, nije mi to gušt, a i nije mi u vidokrugu pa bi sigurno rjeđe pisali… Ovako nam naša kutijica stoji kraj tv-a, do nje su papirići i kemijska olovka. Sve spremno čeka novi trenutak da sačuvamo ♥️

Po bespućima interneta možete vidjeti i staklenke sreće, ali ja sam željela nešto sigurnije, što se ne može razbiti…jer ipak je Eli mala, a ovo je nešto što želim da nam bude dostupno, ne skriveno na nekoj polici.

Vašu sreću možete skupljati i u kartonskim kutijicama, plastičnim posudama, kuvertama, fasciklima, registratorima,vazama…. izaberite što i kako vama odgovara, ali vjerujte da je ovo nešto divno što će vas usrećiti. Meni je tako lijepo kad zapisujem što mi Sebastian diktira, kada čujem što njega čini sretnim…kada zapisujemo što mu je bilo lijepo na putovanju, na nekoj predstavi…vidim sreću kroz njegove oči… Kada mi je rekao “Mama napiši da sam jako sretan jer sam dobio seku” srce mi je iskočilo od ljubavi ♥️

Ako i vi želite izraditi ovakvu kutiju sreće trebate samo drvenu kutiju za papirnate maramice ( Pepco, Tedi, Jysk…), crnu akrilnu boju (ili neku drugu, po vašem izboru), kist i bijeli marker. Kutiju obojate crnom bojom, bijelim markerom nacrtate točkice i napišete tekst… i to je to. Vaša kutija je spremna za trenutke sreće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.