majčinstvo

Priča o izgubljenoj veri

Jel’ se meni čini ili muškarci češće gube vere od žena? Kako god, moj muž je svoju izgubio. Tri mjeseca nakon prve godišnjice braka. U moru.

Bilo je savršeno “bablje lito” i u 10.mjesec smo se još uvijek kupali. Nije bilo na plaži nikoga osim nas. On je otišao samo još jednom skočiti u more prije nego idemo kući i odjednom vidim da nešto traži. Mislila sam da traži leću, jer ima keratokonus i tvrde leće koje jako često ispadaju pa ih tražimo…ali on je tražio veru.

Skliznula mu je sa prsta i dok je padala na dno uspio ju je uhvatiti, ali ne dovoljno čvrsto i opet mu je ispala iz ruke. Pala je među kamenčiće u plićaku. Pokušali smo je naći, tražili, gledali, kopali…ali nismo je našli. Struje su inače na toj plaži jake i odmah sam mu rekla da je vjerojatnost da je pronađemo nikakva. 0 bodova.

Jake struje zimi izbace sav šljunak iz mora na plažu. Svaki put kad bi došli na tu plažu, moj muž je šetao i tražio veru. Nadao se kako će je ugledati, nadao se da je more sa svim tim šljunkom i nju izbacilo na površinu. Ali nije. Ja sam mu se naravno smijala i govorila da je to nemoguća misija i da odustane, ali on nije odustao cijelu zimu. Nakon nekih mjesec dana smo mu kupili novu, a nakon otprilike 6mjeseci je odustao od potrage. Svaki put kada bi netko na plaži ili u moru našao prsten nadali smo se da je to naša vera, ali nikada nije bila…

2 godine kasnije…zove me mama.

-Šta ono vama piše na verama?

-Pa mama znaš. TSI MOA

-E našla ti je mala od XXX veru.

-???????

Dakle, curica je ronila po plićaku i našla veru. Obzirom da je nešto “čudno” ugravirano na nju, došla je kod moje mame u kafić na plaži i rekla kako je to našla pa da se raspita kod stranaca koji su gosti kafića da nije možda od nekoga od njih. Moja mama je prvo vidjela datum 30.07.2011. i odmah je pomislila da je naša. To što smo imali “nešto čudo ugravirano” nam je omogućilo da neosporivo dokažemo da je to naša vera. Par dana nakon pronalaska vera je opet bila u našim rukama.

3 mjeseca prije nego je ta djevojčica pronašla veru, umro je moj svekar. Iznenada nas je napustio. Moj muž je rekao kako mu je tata poslao taj prsten i ja vjerujem da je. Nakon ovog događaja vjerujem da je baš sve moguće.

P.S.: Ako niste pročitali priču o mojoj veri, pročitajte je ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.