vjencano prstenje
majčinstvo

Zašto imam dvije vere?

-Zašto imaš dvije vere? Jel’ jedna zaručnička?

-Ne.

-A imali ste dva vjenčanja-civilno i crkveno?

-Ne.

-Imali ste obnovu zavjeta?

-Nope.

Priča ide ovako….

Sigurna sam da svi znate što je V. Hugo rekao o ženama i dijamantima. “Kada ne bi bilo žena, dijamant bi bio samo običan kamenčić!” Ja volim te kamenčiće, a posebno su mi neodoljivi na vjenčanom prstenju.

Kada smo prije više od 9 godina birali naše vjenčano prstenje (vere), bilo mi je preskupo imati cijeli niz “kamenčića”. Nisam htjela “cirkone” jer oni izgube sjaj i jednostavno nije mi to to. Zato smo se dogovorili kako ću staviti jedan, a za svaku godišnjicu poklon će mi biti ugradnja novog.

Sada idu pitanja “Dobro, ali zašto onda na jednoj veri imaš 6 briljanata i zašto imaš još jednu veru?” Kada sam na vjenčanoj veri ugradila 6., zlatar mi je rekao da, ako nastavim ugrađivati dalje, uništavam tekst koji nam je ugraviran. Zato je odluka pala da iduću godišnjicu neću dobiti kamenčić nego novu veru koju ćemo idućih xy godina “puniti” kamenčićima.

Tako svake godine sredinom 7.mjeseca moj prsten ide na “upgrade” u zlatarnu Đonlić. Ja dobijem što želim, muž se ne treba misliti što da mi pokloni i svi sretni i zadovoljni.

Uvijek mi je bilo super romantično u filmovima kada postoji “priča” o obiteljskom prstenu koji se prenosi s koljena na koljeno. Ovako smo mi započeli našu priču ♥️

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.