proizvodi

Spas za začepljene nosiće- NOSIBOO

Jedna od stavki na popisu opreme za bebu, koji sam pisala još u trudnoći, je bio i nosni aspirator. Sa Sebastianom sam imala “klasični” koji se spoji na usisavač. Od tog aspiratora imamo traume svi. Zašto? Zato što je Sebastian alergičar, naša noćna mora je započela kada je on imao 1godinu i 3mjeseca. Dišni putevi puni sekreta kojeg ne zna izbaciti. Iz nosa se sve spušta na bronhije i nastaje još veći problem. Aspirator i usisavač su nam doslovno stajali kraj kauča 9mjeseci godišnje (jer samo ljeti je ta alergija pod nekakvom kontrolom). Problem smo imali i na putovanjima jer nije baš zgodno naći usisavač u hotelu ili apartmanu u bilo koje doba dana i noći kada bi nam trebao. Još jedan problem je bio da se takav aspirator ne bi smio koristiti više od 2-3 puta dnevno jer je agresivan na sluznicu nosa, zbog čega nerijetko pucaju kapilare… Sebastian ga je toliko mrzio da je sa 1,5god naučio ispuhati nos samo da ne vadim aspirator?

Kao i u svemu, tako i s aspiratorom, drugi put sam bila pametnija. Guglajući sam naišla na Nosiboo. Nije bilo previše recenzija kod nas, pa sam tražila što mame po Europi kažu. Većini je bio spas, a najbolji podatak mi je bio da se koristi u puno dječjih bolnica jer je on zapravo medicinski nosni aspirator. Ono što ću vam reći nakon 2godine korištenja je da je on meni SPAS! 

ŠTO JE NOSIBOO?

Nosiboo je elektronsko medicinsko pomagalo koje bezbolno, brzo i učinkovito uklanja sekret iz nosa. Baš je kao mali usisavač fora dizajna. 

KAKO RADI?

Prvo je potrebno sve dijelove sastaviti prema uputstvima-spojiti strujni kabel, staviti filter, crijevo i “kolibrić” glavu. Jako je bitno da je Nosiboo na čvrstoj i ravnoj podlozi dok radi. Jačina se može podešavati ovisno o starosti djeteta i pogodan je da se koristi od rođenja. Nježan je za sluznicu nosa i može se koristiti više puta dnevno.

KAKO GA MI KORISTIMO?

Dok je Eli bila skroz mala legla bih je tako da glavica bude malo izdignuta. Najčešće bih je stavila u njihaljku ili autosjedalicu (jaje) jer je taj položaj idealan. Dijete nikako ne bi trebalo biti u skroz ležećem položaju ? Od kada može sjediti sve obavljamo dok mi sjedi u krilu. U nosnicu prvo stavim Aquamaris, Sterimar ili tako nešto “morsko” ili običnu fiziološku. Nakon toga postavim vrh colibri glave i uključim Nosiboo. Sve ponovim i sa drugom nosnicom. Dok se isisava iz jedne nosnice drugu se ne smije zatvarati, mora biti slobodna. Ako je baš puno prehlađena onda prije isisavanja aspiratorom je inhaliram običnom fiziološkom kako bi sav taj sekret više “omekšao” i olakšao isisavanje. Meni je on puno bolji od aspiratora koji se spoji na usisavač, samo je potrebno “uhvatiti ruku” tj. pogoditi kut pod kojim izvuče baš sve iz sinusa. 

ZAŠTO VOLIM NOSIBOO?

  1. Zato što je mali i sladak i ne bode mi oči dok stoji kraj kauča spreman za upotrebu.
  2. Zato što ne moram po noći vaditi usisavač i buditi pola susjedstva.
  3. Zato što je zgodan i za putovanja.
  4. Zato što se lako čisti i održava.
  5. Zato što mi se NIKAD nije dogodilo da sekret završi u crijevu kao kod onog koji se spaja na usisavač.
  6. Zato što ga mogu koristiti više puta dnevno.
  7. Zato što od njega ne pucaju kapilare u nosu.
  8. Zato što se “kolibrić” glava skroz rastavi i jednostavno očisti.
  9. Zato što isisa sve iz sinusa!

VOLE LI DJECA NOSIBOO?

Iskreno, Eli ne voli, ali ona ne voli da joj se dira išta po licu. Čak i obično umivanje je vriska i problem? Od mnogih mama sam čula kako im je odličan i djeca sama sebi sa njim isisavaju. Vjerojatnost da će ga vaše dijete voljeti je 50-50, možda će samo sebi isisavati, a možda će vrištati, to je uvijek lutrija sa djecom i žao mi je ali ne mogu reći kako će ga vaše dijete sigurno obožavati, puno sam sigurnija da ćete ga vi voljeti zbog svih onih stvari zbog kojih ga i ja volim ?

GDJE KUPITI NOSIBOO?

Nosiboo možete naručiti online na stranici Mali anđeo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.