proizvodi

Metro 2020 vs. Metro +

Već sam vam pisala o našim Metro 2020 kolicima koja obožavamo, a ako slučajno niste pročitali tu recenziju, kliknite ovdje. Nedavno je na tržište došao i nasljednik – Metro+ koji me oduševio još više.

Ovo će biti jedan kratki blog post da vam pokažem glavne razlike između Metro 2020 i Metro+.

Iako na prvi pogled jako slični, zapravo su jaaaako različiti. Evo po čemu.

  • Metro + je teži 1kg (Metro 2020 teži 6.8kg, a Metro+ 7.8kg) jer ima čvršću konstrukciju i ručku koja je podesiva po visini. Čvrstoća kolica se vidi čim krenete upravljati njima.
  • Ručka podesiva po visini je novost u ovoj klasi kolica i definitivna prednost! Sada idealan položaj ruku mogu imati roditelji svih visina ☺️
  • Nova ručka je kožna za razliku od starije verzije koja je spužvasta. Pomaknut je čak i plastični dio za sklapanje kolica, tako je ručka sada ugodnija za držanje.
  • Novi krović je odvojiv i može se mijenjati, pa tako možete birati želite li crni, sivi, rozi ili žuti.
  • Sjedalo i dalje ide skroz u ležeći položaj, na vrhu i dalje može biti skriveno ili otkriveno sa mrežicom kako bi djeci u toplijim mjesecima bilo ugodnije. Razlika je da se u starijoj verziji taj “pokrov” spremao u pretinac na stražnjem dijelu sjedala i ukoliko je sjedalo zaštićeno pokrovom, pretinac se nije mogao zatvoriti. Sada je pretinac elastičan, otvorenog tipa (nešto je manji nego na starijoj verziji kolica), a “pokrov” se sprema na vrh stražnjeg dijela sjedala.
  • Metro 2020 ima pojas koji je podesiv na 3 razine visine i veže se u 5 točaka. Metro+ pojas je podesiv u bezbroj razina visine i možete birati hoćete li dijete vezati u 3 ili 5 točaka. Mene je oduševio ovaj novi način namještanja visine naramenica. Toliko jednostavno, brzo i praktično!
  • Razlika je i u kotačima koji su sada čvršći sa boljim amortizerima.
  • Spuštanje sjedala u ležeći položaj je isto pojednostavljeno. Još jedna stavka zbog koje Metro+ dobiva veliki + od mene.
  • Ogromna razlika je u skidanju sjedala koje se sada skine u svega nekoliko klikova. Dok se u starijoj verziji sjedalo skidalo kako bi se postavila košara, sada se skida da bi se stavili adapteri i montirala autosjedalica. Spas kada dijete zaspe u autu, a vi morate nešto brzinski obaviti ?
  • Košara od Metro 2020 ne odgovara Metro+ kojem je košara zapravo samo sjedalo. U dnu su skrivene pregrade koje sjedalo u nekoliko sekundi postane košara za novorođenče. Košara je dubine kao i svaka druga košara, ali ja zapravo nisam ljubitelj takve opcije jer je dijete okrenuto u smjeru vožnje (od roditelja). Po meni bi bilo idealno da i dalje postoji opcija kupnje košare, pa bi svatko izabrao što voli i kako mu odgovara ?

Sviđa mi se što Ergobaby ova mala moćna kolica u svakoj generaciji čini sve boljima. Mislim da imaju baš sve što svaki roditelj traži. Sklapaju se jednom rukom, lako se upravlja njima, “gaze” gotovo sve terene, ležeći položaj im je 175 stupnjeva, krović štiti od sunca bez potrebe za dodatnim sjenilima, dio za nogice je dovoljno dug da i veća djeca mogu fino spavati i da im je udobno, košara za stvari je prostrana… ma jednostavno ih obožavam i vjerujem da nećete požaliti ako baš njih odaberete za svoje dijete ?

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.