proizvodi

Raketa među kolicima-Jane Rocket

Jane Rocket su kolica koja spadaju u kategoriju (kako je ja zovem) pero-lagana kolica. Kategorija kolica koja meni nije nešto draga i bez obzira koliko mi je dijete veliko/staro uvijek biram “veća” kolica. Ipak, dobila sam priliku par mjeseci voziti ova kolica i dugo sam se mislila želim li prihvatiti tu ponudu ili ne, ali moja znatiželja je prevagnula. Vozila sam hrpu kolica, pa sam željela i ova. Bila sam dosta skeptična, ali su me ubrzo oduševila nekim stvarima, te sam odlučila podijeliti sa vama informacije koje bi vam mogle biti korisne ukoliko ste u potrazi za ovakvim bolidom.

Pa krenimo od početka. Jane Rocket su kolica teška svega 6,4kg. Kolica dovoljno velika, prostrana i udobna i za veću djecu. Sklapaju se jednom rukom, a sklapanje i spremanje u prtljažnik automobila odradite bez problema dok u drugoj ruci držite dijete. Sklopljena zauzimaju toliko malo mjesta da stanu i iza sjedala suvozača.

Sjedalo je jako prostrano. Možete mu podesiti nagib iz sjedećeg u ležeći (i obrnuto) položaj jednom rukom, potezanjem trakice. Položaja ima jako mnogo jer zbog principa spuštanja/podizanja o vama ovisi u kojem položaju se želite zaustaviti. Za razliku od nekih drugih kolica iz ove kategorije, Rocket ima jedan od najnižih ležećih položaja, dijete stvarno leži, nije u nekom polusjedećem položaju.

Krović nije petjerano velik,ali je produživ tkaninom koja se uhvati za prečku kolica. To je neloše rješenje i ne trebate kupovati dodatne zaštite, ali osobno puno više volim velike kroviće koje mogu spuštati koliko ja želim i koji bolje zaštite dijete. Druga stvar koja mi smeta kod krovića je da kada je sklopljen dodiruje rukohvat kolica, a time i moje ruke. Ako idete voziti kolica sklopljenog krvića trebate ga prvo malo odmaknuti da biste uhvatili rukohvat (ovo je problem većine “kišobran” kolica na tržištu). I zadnja stvar koja mi smeta kod krovića jest da nema “peek-a-boo” prozorčić kroz koji možete pogledati dijete.

Kotači su dovoljno veliki da dobro svladavaju većinu terena. Zapravo me začudilo kako tako maleni kotači toliko dobro svladavaju neravne terene. Kočnica je postavljena pokraj stražnjeg desnog kotača. Pritiskom nogom prema dolje zakočite kolica, a za otkočiti ih je potrebno nogom pritisnuti prema dolje polugicu koja se nalazi pokraj lijevog stražnjeg kotača. Ukoliko ste naviknuli kolica spuštati i dizati uz stepenice onako jednu po jednu stepenicu držeći ih za rukohvat to nećete moći jer će vam ove kočnice smetati i stalno kočiti kotače. Dakle, kada dođete do stepenica, kolica trebate dignuti i prenijeti preko stepenica. Prednji kotači se rotiraju 360º , a amortizaciju imaju sva 4.

Košara za stvari je pristojne veličine za ovu klasu kolica i dosta toga stane u nju. Ukoliko je beba u ležećem položaju pristup košari je lakši s prednje strane (uz podignuti oslonac za nogice).

Oslonac za nogice je podesiv i dovoljno dug i za veću djecu. Vezivanje je u 5 točaka bez mogućnosti odvajanja u 3 točke. Ja sam taj “problem” rješavala tako da sam proširila dio koji ide preko ramena i Eli bi samo izvukla rukice te ostala vezana u 3 točke.

Prečka kolica dolazi sa kolicima i nije je potrebno nadoplaćivati. Presvučena je kožnom navlakom kako bi bila što ugodnija za male ručice koje se tu drže ili malene nogice moje Eli koja ih je tu obožavala držati.

Rukohvat je presvučen kožnom navlakom baš kao i prečka, a ono što mi se ne sviđa je da patentni zatvarač završava točno gdje rukama držim pa mi smeta pod prstima te, nakon nekog vremena, moram pomaknuti ruke u širi položaj.

Zaključak je da su ovo kolica kojima je odličan omjer cijene i kvalitete. Iako imaju mana, u usporedbi sa nekim drugim modelima iz ove klase kolica, one su zanemarive. Za kraj vam donosim listu prednosti i mana po mojoj procjeni, vama su te mane možda gluposti ?.

  • PREDNOSTI: lagana, sklapanje jednom rukom, sklopljena stanu iza sjedala, prostrano i udobo sjedalo, ležeći položaj, kotači odlično svladavaju zahtjevnije terene, pristojno velika košara za stvari, prečka dolazi u kompletu sa kolicima, podesivi oslonac za noge
  • MANE: krović nema prozorčić za vidjeti dijete, krović dodiruje rukohvat kada je sklopljen, ima samo 5 točaka vezanja pojasa, patentni zatvarač na rukohvatu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.