proizvodi

BILO KUDA ROMOBIL SVUDA

Kada je Sebastian imao 4godine i bicikl bez pedala koji je imao mu je postao (pre)mali, bacili smo se u potragu za novim prijevoznim sredstvom. Htjeli smo nešto dovoljno malo da stane u prtljažnik kako bi uvijek moglo biti uz nas. Izbor je pao na Micro romobil na tri kotača koji je vidio kod rođaka i nije se htio odvojiti od njega.

Tada se Micro romobil mogao naručiti sa samo 2 web shopa, sada je izbor puno veći a na kraju teksta možete pronaći link gdje je najisplativije. Obzirom da mu cijena nije baš mala, čekali smo popust i onda ga kupili. Otkad ga je dobio nije ga prestao voziti. U upotrebi je već 4 godine i nismo imali niti jedan kvar. Jedino zbog čega žalim je što nismo uzeli onaj koji ima opciju sklapanja.

Sebastian ima model Micro Maxi Deluxe. Podnosi težinu od 70kg. Namjenjen je djeci 5-12 godina. Ima podesivi T upravljač (60-85cm) koji nagibom (ne okretanjem!) lijevo-desno pomiče kotače.

Eli čim je stala na noge je pokušavala stati i na bratov romobil. Obzirom da su romobili za djecu 3+ (mogu i mlađa ako su akcija-reakcija kao Eli, ali i oni tek sa cca 2godine) tražili smo neku guralicu za nju. Mislim da svi već znaju kako ja volim sve što je multifunkcionalno. Zato je bio sasvim logičan izbor da za Eli uzmemo Micro Mini Deluxe 3u1.

Micro Mini Deluxe je za djecu 1-5godina.

→1.faza: koristi se kao guralica sa sjedalom i O upravljačem. Sjedalo se može namjestiti na dvije visine i ona niža je stvarno dosta niska pa je i minijaturna Eli već sa 1godinu mogla gurati svoj romobil. 

→2.faza: makne se sjedalo i dijete vozi romobil sa O upravljačem

→3.faza: makne se O upravljač kada ga dijete preraste i stavlja se T upravljač koji je podesiv po visini i dobivate Micro Mini Delux romobil koji se koristi do cca 5.godine.

Evo još par informacija:

→ Nosivost sjedala je 20kg (služebno zbog normi,ali je testirano do 35kg), nosivost romobila je 35kg.

→ Kotači se pomiču lijevo desno nagibom isto kao na Maxi modelu koji ima Sebastian.

→ O upravljač je posebno dizajniran za male ruke kako bi im bilo lakše upravljati i da imaju “prirodniji” položaj ruku.

→ Visina od poda do sjedala na 1.razini je 22cm, a na drugoj 29cm.

→ Kada se koristi sjedalo, treba biti podešeno tako da su djetetu koljenja blago savijena.

→ Postoji i model sa šipkom kojom roditelj gura dijete, ali ja nisam za tu opciju (zato imam kolica?) i nisam sigurna, ali mislim da se na tom modelu sjedalo ne može podešavati po visini.

→ Proizvođači uvijek preporučavaju da djeca nose kacigu i štitnike. Ja mojoj djeci nisam kupila štitnike. Sebastian je kacigu nosio kratko, a Eli kako je aktivna mogla bi je dobiti jer mi se čini da će biti veća vratolomka nego Sebastian.

KAKO JE ELI NAUČILA VOZITI ROMOBIL?

Suprotno mišljenju mnogih, nije samo sjela i krenula. Sjela je i nije znala šta treba pa sam joj ja pokazala kako da radi nogicama. Jedan dan je prešla doslovno 2m, idući put otprilike isto, nakon toga bi malo vozila malo hodala… Kako bih joj pokazala da može biti i brza, ja sam gurala romobil i rekla joj da ona radi brzo nogicama kao da trči. Zabavno je loviti mamu i brata i tako je zapravo skroz naučila voziti. Ipak, tek sa otprilike 2godine je postala baš brza da ja moram trčati za njom i vikati da stane ??

Nemojte misliti da će dijete samo sjesti i voziti. Romobil je isto kao i bicikl, treba ih naučiti i prvi dan će napraviti par metara, a onda svaki idući sve više i više.

I za kraj, zašto sam izabrala baš Micro:

  1. Zato što ga Sebastian ima godinama i nikada se ništa nije polomilo niti pokvarilo, a taj njegov romobil je prešao jaaaako puno kilometara
  2. Zato sto je Micro ozbiljna švicarska firma sa dugogodišnjom tradicijom. Proizvode romobile, električne romobile, elektični bicikl, ali i električni automobil Microlino koji je ?
  3. Zato što je puno “podesiviji” od sličnih romobila drugih brendova, pogotovo kada se koristi kao romobil (T upravljač se može podešavati 48-68cm). Što je meni jako bitno obzirom da je Eli jako sitna.
  4. Zato sto je Micro sjedalo uže i mekše od sjedala drugih brendova.
  5. Zato što kod drugih brendova jedinu prednost sam vidjela u tome da se visina sjedala jednostavno podesi (za naš Micro treba imbus ključ) i da se u par poteza pretvori iz guralice u romobil (a Micro treba ili odvojiti sjedalo sa O upravljača ili staviti T upravljač). Ipak mi je to bilo zanemarivo. Volim ja da je sjedalo dobro zašarafljeno i da se upravljač može što više podesiti ?

Micro romobile možete kupiti u web trgovini Kakadu gdje uz kod MAMALAND15 imate popust na SVE ♥️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.