proizvodi

Mamas&Papas Ocarro kroz oči jedne mame

Ja nisam stručnjak niti ekspert za kolica. Ja sam samo fanatik i da mogu svaki bi mjesec vozila neka druga. Iz trgovine Fun baby sam dobila na testiranje Mamas&Papas Ocarro i reći ću vam moje “mama mišljenje” o njima; kako sam ja kao jedna obična mama doživjela ta kolica, što mi se sviđa, a što ne.

Ocarro mi je jedan od najljepših modela 3u1 kolica na tržištu i bila sam presretna što sam dobila na testiranje upravo taj model predivne zelene boje iz Jewel kolekcije. Ja zapravo odavno “padam” na izgled Mamas&Papas kolica pa sam tu malo subjektivna,ali kao što rekoh-ovo je moje “mama” mišljenje.

Detalji u zlatnoj boji, konstrukcija od brušenog aluminija, te predivna tkanina košare (i kasnije sjedala) svrstavaju ovaj model u luksuznu skupinu. Na prvi pogled vidite da je izrada vrhunska te da su kolica stabilna, čvrsta i kvalitetna.

Ono što me oduševilo je lakoća vožnje. Kolicima se toliko lako upravlja da ih 6-ogodišnje dijete bez problema vozi. Sebastian se zaljubio u ova kolica i ako je on bio uz mene nisam mogla doći na red da ih vozim.

Veliki kotači omogućavaju ugodnu vožnju po svim terenima. Na neravnim terenima (npr.po šljunku) vožnju olakšava to što se prednji kotači mogu zakočiti u ravni položaj. Glavna kočnica je kod desnog stražnjeg kotača i jednostavnim pritiskom noge prema dolje kolica su zakočena. Reflektirajuće obloge na kotačima služe za veću vidljivost noću i bezbrižne noćne šetnje zimi kada jako rano pada mrak.

Košara je nešto manjih dimenzija. Moja Eli je mrvica pa sa 5,5 mjeseci bez problema još uvijek stane. Ipak, veličina košare ne bi trebala biti razlog koji će vas odgovoriti od kupovine ovih kolica jer beba sigurno stane najmanje prva 3mjeseca, a kasnije koristite sjedalo u ležećem položaju okrenuto obrnuto od smjera vožnje kako bi bebu zaštitili od previše podražaja iz okoline. Za razliku od većine sjedala na tržištu kod Mamas&Papas Ocarro stvarno idu u ležeći,tj. 0 položaj ( mnogi reklamiraju 0 položaj koji zapravo nije pod 0 stupnjeva već 15 ?) Ocarro sjedalo čak ima i jastuk sa potporom za glavicu. Kasnije kada se jastučić ukloni sjedalo je veliko i prostrano kako bi bilo udobno i starijoj djeci (pa i onima od 1,5-2godine ako imate dijete koje voli kolica. Mi smo sa Sebastianom kolica koristili 2,5godine)

Krović sjedala ima mogućnost proširivanja tako da nećete trebati suncobrane ili dodatne zaštite od sunca. Ručka za upravljanje je podesiva po visini kako bi kolicima upravljali, s jednakom lakoćom, i dijete i visoka odrasla osoba.

Uz adaptere na Ocarro se može montirati i Cybex ili MaxiCosi autosjedalica, što je super ako beba zaspe u autu, a trebate nešto obaviti na brzinu. Nikako ne bih preporučila šetnje (duže od 2h) u autosjedalici, jer tzv. jaje je ipak prvenstveno autosjedalica.

Sklapanje kolica je super jednostavno jednom rukom. Košaru kao i kod svih modela treba prvo skinuti, dok se sjedalo sklapa sa konstrukcijom (bez obzira da li je okrenuto u smjeru vožnje ili suprotno). Košara ima odličan sistem odvajanja od konstrukcije. Većina košara se skida tako da se sa dvije ruke istovremeno treba otkačiti/pritisnuti dio koji spaja košaru na konstrukciju. To zna biti nezgodno ako ste niski kao ja i nemate duge ruke. Kod Ocarra to ide tako da jednom rukom uhvatite košaru kao nosiljku, a drugom rukom samo potegnete ručkicu smještenu na stražnjem dijelu košare. Sklopljena, kolica zauzimaju jako malo mjesta i mislim da stanu u svaki prtljažnik (osim u Smart, VW Up i slične).

Košara za stvari je jako velika, ja sam uspjela natrpati foto opremu i sve što bi kupila u shoppingu. Problem je pristup košari za stvari dok se koristi košara za bebu. Otvor za staviti stvari je nešto uži i iako ima fleksibilnu jednu stranu ipak nije dovoljno da bi pristup bio onako “bez ikakvog problema sve potrpam”. Taj problem nestaje kada se koristi sjedalo. Sa sjedalom je košara za stvari potpuno pristupačna. Možda većina mama ovo ne bi niti primjetila niti bi im smetalo, ali eto ja, kao fanatik, sam to primjetila i to mi je jedini minus kod ovih kolica.

Ono što je svim mamama bitno je pranje i održavanje. Tkanina se vrlo jednostavno skine i vrati, nije potrebno ništa šarafiti, a pere se perilici rublja na 30 stupnjeva (može i na veće temperature, ali tada uništavate impregnaciju).

Da sada kupujem 2u1 ili 3u1 kolica Mamas&Papas Ocarro bi svakako bio u najužem izboru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.